Kirjeldus
Ühes potis sünnivad lohutavad maitsed ning mälestused – lapsepõlves emast pliidi ääres suppi valmistamas, sõpradega ühisest potist jagatud lõunatest ning laste ja nende sõprade lemmikutest. Suppidel ja pajaroogadel on justnagu kodu maitse, ükskõik kus sa parasjagu oled. Ju vist sellepärast toovad nad ka inimesi paja juurde kokku.
Head toitu ei pea keeruliselt tegema. Sellest kokaraamatust leiadki toidud, mis sünnivad ühes potis – nõudes vähe vaeva, ent pakkudes palju maitset, ning mis toovad pliidi äärde tagasi lihtsuse ja soojuse. Siin on mõlemaid – uusi põnevaid suppe ja padasid, aga ka tuntud headuses klassikuid.
Terje Tartes, hobikokk
“Tänu imelisele võimalusele maailmas ringi rännata on minuga kaasa tulnud mitmed lemmikroad. Talv Tais Koh Pha Nganil, töö Madridis ja Londonis, puhkused Balil ja teistes maailma paikades on jätnud jälje ka minu toidulauale. Ometi on mulle kõige südamelähedasemad ikka kodused maitsed. Vürtsid on minu suured sõbrad – kui neid tundub sinu jaoks liiga palju, võid neid alati oma maitse järgi vähendada.”
Lia Virkus, Eesti Naise köögitoimetaja ja paljude kokaraamatute autor
“Minu esimene supiraamat “100 suppi ja pajarooga” valmis koos Angeelika Kangiga aastal 2000. Nüüd, ligi veerandsada aastat hiljem, on järg uue raamatu käes. Ka mina olen saanud inspiratsiooni ja retsepte maailmas ringi reisides või oma sõpradelt-sugulastelt. Või olen kogemata ise oma uue lemmiku kokku keetnud. Olen pigem klassikaliste suppide austaja. Kindlasti pean endale aeg-ajalt keetma borši või hapukapsasuppi, tummist rassolnikut või kana-klimbisuppi. Kiire hakklihasupp või kalasupid on samuti mu suured soosikud, nagu ka tummised pajaroad. Ma lausa armastan oma punast malmist pada! Nädalavahetustel täidan selle tihti hea liha-kala-köögiviljadega ja tõstan ahju madalal kuumusel podisema.”














